Motorszállítás furgonnal vagy utánfutóval, melyiket válasszam?

Cikkünkben szeretnénk rávilágítani a fenti két motorszállítási és motormentési mód előnyeire és hátrányaira. Sokaktól halljuk azt, hogy zárt teherautóban szállítani biztonságosabb, mint utánfutóval.

Biztosan?

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy azon kívül, hogy nem lesz koszos a motor például egy esős időben történő motormentésnél, semmivel sem biztonságosabb, sőt sokkal veszélyesebb. Hogy miért? Amikor a zárt térben szállítunk, ami igen csak szűkös, fokozott a veszélye annak hogy a motormentő személyzet ruhája beleakad egy kiálló alkatrészbe és letöri, a ruháján lévő zipzár megsérti a motor fényezését, letöri véletlenül a tükröt, kevés és rosszak a kötési lehetőségek ( nem lehet mindig biztonságosan kikötni a motort), szállítás közben nem látható sokszor mi történik a motorral, általában a furgonok magasak és a rámpán való feltolás sem veszélytelen, nem utolsó sorban pedig a furgonok nem férnek le a mélygarázsba, és még sorolhatnánk a hátrányokat.

Természetesen vannak motorok, amik zárt szállítást igényelnek, ám ezek száma elenyésző, és valljuk meg őszintén, akármennyire is szeretjük a motorunkat, attól még az egy olyan használati tárgy, ami használat közben amúgy is koszolódik.

Mindezekkel szemben az utánfutóval történő szállításnál könnyebb kötni, biztonságosabb a felrakás és a kiálló alkatrészek is biztonságban vannak.